marți, 11 octombrie 2011

Situaţia şcolară a elevului Albert EInstein

Imagine de pe Wikipedia
Albert Einstein nu a fost la fel de bun la franceză, engleză, geografie etc., ca la matematici şi ştiinţe exacte. Dacă nu eşti performant în şcoală la toate disciplinele, ai totuşi şansa să devii o personalitate, dezvoltând înclinaţiile naturale pe care le ai.
Şi educatorii ar avea ceva de învăţat
din acest certificat.

6 comentarii:

skeptic spunea...

Mediocru e totusi o exagerare. As zice ca, din contra, AE era destul de bun, avand in vedere ca nota maxima era 6. A si obtinut-o la algebra, geometrie, geometrie descriptiva (daca am tradus bine), fizica, ceea ce nu e chiar mediocru, dupa standardele mele.

F G L spunea...

Dragă skeptic, dacă nota maximă era 6, atunci se poate spune că era foarte bun la ceea ce mai târziu va străluci şi satisfăcător la altele. Dar ce surse ai pentru afirmaţia că 6 era nota maximă? Sistemul cu 6 notă maximă este specific Bulgariei (nu ştiu dacă mai este actual), dar e sigur că funcţiona în Elveţia lui AE? S-ar putea să ai dreptate, dar am nevoie de evidenţă.
Bulgaria

skeptic spunea...

"A copy of Albert Einstein's matura, received in 1896 in Aarau. It shows that, contrary to a widespread myth, Albert Einstein was good at math in high school; note that 6 is the best possible mark."

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Einstein-matura.jpg

F G L spunea...

Mulţumesc pentru informaţie !

Anonim spunea...

Nu era tocilar (obsedat de note mari) a excelat doar la ce ii placea!

Cezar Ungureanu spunea...

Foarte interesant. Si eu stau si ma intreb dacă nu cumva actualii mei colegi care lipsesc de la facultate și pierd vremea o sa ajunga teologi de marca. Sper ca macar teologia sa fie lipsita de astfel de turnuri. :))