duminică, 28 iulie 2013

Comunicat primit de la Conferinţa Muntenia.

(Aceleaşi concluzii ca şi ale mele, cu privire la agitaţiile spirituale ale lui Hugo Gambetta)

G.I. :  "Pentru ca am primit şi eu 'pontul' cum că Papa Francis ar avea un frate mai mare adventist in Argentina şi că a declarat război Bisericii Adventiste, fiind deranjat de alegerea fratelui mai mare (de a deveni adventist - www.youtube.com/watch?v=OnJry-Gq3jA), pot raspunde în urmatoarele puncte, cu informatii primite de la Departamentul Comunicare al Uniunii Argentiniene şi din cercetarea fratelui nostru [MN]. Informaţiile sunt: 


  • 'Ştirea' este propagată de către un fost pastor adventist - Hugo Gambetta concediat de către Biserica Adventistă în iulie 2005 (originar Gambetta este din Argentina, dar a lucrat ca pastor doar în USA). Pe acea vreme el era vice-presedinte şi director al departamentului de slujire multietnică pentru Conferința Lake Region din cadrul Bisericii Adventiste. Gambetta și alții au făcut obiectul unei anchete federale pentru un sistem de imigrație ilegală ce aducea oameni din America de Sud în Statele Unite pentru lucru fără documente corespunzătoare și, de asemenea, au fost investigate şi nereguli financiare ca o parte din acest sistem. (Cazul a fost mediatizat de către Samuele Bacchiocchi, în Scrisoarea de informare cu nr. 134.)
  • Gambetta a început o nouă biserică în Glendale, California. El a recrutat membrii vorbitori de limbă spaniolă de prin bisericile adventiste existente în zona Los Angeles. El atrage prin pretenția de a "predica mesajul adventist adevărat". Gambetta are o istorie de senzaționalism și informaţii care nu sunt adevărate.
  • Biserica Adventistă din Argentina nu are şi nu a avut niciodată în registrele ei vreun frate al actualului papă.
  • Papa Francis este cel mai mare dintre cei 5 copii ai familiei Bergoglio; actualmente doar papa şi sora cea mai mică mai sunt în viaţă.


Sfatul Uniunii Argentiniene: nu îl ascultaţi pe Gambetta! (Our advice is: don’t listen Hugo Gambetta. I heard the sermon in you tube, and I’m sure that he has not proof of what he says. Most of the words that Gambetta says is to chatch the people’s attention.)

3 comentarii:

Constantin Gheoghe spunea...

Adevartii crestini nu ar trebui sa se lupte intre ei .Adevarul intreg nu.l cunoaste nimeni in afara doar de Dumnezeu
Toti cunoastem doar in parte
Sa privim tinta la Capetenia si Desavarsirea mantuirii noastre , Hristos Isus , Adevarul Absolut .

Dialoguri AZȘ spunea...

De dragul exactității ar trebui menționate următoarele:
„Gambetta și alții au făcut obiectul unei anchete federale pentru un sistem de imigrație ilegală...”

În primul rând a fost un audit și nu o anchetă.
În al doilea rând, strict juridic vorbind, în fața autorităților civile din SUA respectivii inmigranți, au intrat în SUA cu
viza tip R-1
deci, legal. Prejudiciați nu au fost nici statul nici BAZȘ ci respectivii lucrători, adică pastori din America de Sud. Dar asta e o altă chestiune pe care BAZȘ nu a pus-o în discuție că nu-i privește. Ce-i durea pe ei, adică pe liderii BAZȘ în speță Conferința Lake Region, era că Gambetta avea un cont separat de contul curent al conferinței la dispoziția directorului departamentului de slujire multietnică, adică el, Gambetta. Acest cont a fost creat legal pentru a facilita încasarea de donații pentru departamentul respectiv și plata taxelor și altor cheltuieli legate de aducerea pastorilor respectivi. Însă cu timpul, în acel cont au intrat sume frumușele și liderii (ceilalți lideri că și Gambetta era vice-președinte) conferinței au zis că trebuie să fie ceva ilegal. Ilegal nu s-a putut demonstra nimic nici în urma procesului intentat de conferință împotriva lui Gambetta. BAZȘ a cheltuit peste 170.000 USD în proceduri juridice numai în faza preliminară și în cele din urmă chestiunea a fost tranșată „
Out-of-Court Settlement
” cu plata a 20.000 USD de către conferință lui Gambetta.

Așadar dacă investigația era federală Gambetta era după gratii și tot după gratii era și dacă acuzația de delapidare de fonduri formulată de conferință era dovedită. În rest Gambetta ca și alți evanghelizatori (de exemplu L.C.) mai bagă niște exagerări sau mistificări ale adevărului că așa-i rețeta...

F G L spunea...

Eu am preluat informaţia. Dacă nu este exactă, din punctul meu de vedere este mai puţin importantă exactitatea. Cert este că a avut un conflict cu Conferinţa (care nu mă interesează atât de mult). Mă deranjează însă faptul că se crede din numărul celor puţini care au rămas la „cărările vechi", în timp ce Biserica în frunte cu liderii ei (GC etc.) sunt descrişi ca fiind infiltraţi de iezuiţi. Acelaşi spirit ca al reformiştilor de acum 60 de ani. Orice pastor sau evanghelist care sugerează în public că organizaţia Bisericii din care face parte ar fi coruptă, este un ipocrit şi ar trebui concediat imediat, apoi şi exclus, dacă continuă aşa. Adevăraţii evanghelişti sunt ca albinele. Fac treabă şi înţeapă doar în apărarea comunităţii de credinţă. Falşii evanghelişti sunt ca viespile. Seamănă cu albinele, dar e bine să nu stai în calea lor.