luni, 9 martie 2009

Comando pentru Silvian Guranda

Dragi prieteni, am primit un mesaj cu următorul conţinut, în legătură cu prietenul nostru SIlvian. Multă vreme nu am ştiut că suferă de o boală cumplită. http://www.boala-lyme.evonet.ro/ Am aflat de la alţii, fiindcă el nu s-a plâns. Acum este la un moment de răscruce, având o şansă în Germania, o şansă care costă. Prietenii ştiu.

Comando pentru Silvian Guranda
Posted: 09 Mar 2009 06:41 AM PDT
din Clujul Evanghelic Date: 3/9/2009 7:01:37 PM

"Redau mai jos un email al amicului Voicu Bojan, despre un alt amic, Silvian Guranda, şi despre modul în care-l putem ajuta astăzi în încercarea de a trata hâda boală Lyme. Povestea are şi o conotaţie personală pentru mine, soţia mea, Marinela, fiind suspectă de Lyme în 2007. A avut foarte multe simptome, iar în final i s-a găsit ceea ce parea a fi anticorpi pe care corpul îi produce când e infectat cu bacteria Borelia, cea care produce boala Lyme. Din fericire pentru noi, în urma spitalizării şi a tratamentului cu antibiotice, au dispărut şi simptomele şi anticorpii specifici. Nu şi la Silvian Guranda. După emailul care vine de la Voicu, găsiţi şi CV-ul lui Silvian."

Dragilor,
Fără patetisme şi bla bla-uri, treaba stă, pe repede înainte, în felul următor:
Povestea lui Silvian, prietenul meu, a început cu o ieşire la iarbă verde cu familia - nevastă şi 3 copii. O muşcătura de căpuşă i-a schimbat radical viaţă. S-a infectat cu un parazit cu nume frumos - Borelia care a generat o boală destul de ciudată numită Lyme.
Mai nimeni în România (morţii domnului Lazarescu) nu prea ştie ce e şi de unde se apucă. Aşa că a început ping-pongul cu un om tot mai bolnav, cu sistemul imunitar prăbuşit. În cele din urmă a sfîrşit la psihiatru. Dihania s-a insinuat în sistemul nervos şi i-a dat peste cap tot organismul, generînd şi o tumoare pe creier. Slavă Domnului a supravieţuit operaţiei şi azi e viu. Povestea e complexă şi e bună de roman autobiografic - sper să-i las lui plăcerea să-l scrie într-o zi.
Silvian a devenit în cîţiva ani dintr-un tip activ, om de radio şi cap de familie cu multiple talente, un pensionar de boală, un fel de rejectat al societăţii. Are o pensie de 230 de ron, adică vreo 60 de euro.
Zilele astea însă se întrevede o rază de speranţă. Silvian a descoperit o clinică în Germania specializată exact pe problema lui. Medicii de acolo i-au răspuns la mesaj şi sunt gata să-l ajute. Starea lui e din păcate tot mai proastă, iar testele medicale sunt o urgenţă. Îl citez scurt pe doctorul de la Borreliose Centrum Ausburg [mai jos şi în română]:

Dear Silvian, I think you suffer from chronic Lyme and coinfections. After reading your history I would propose to test for Lyme activity (CD57 and Elispot-LTT), for Chlamydia pneumoniae (antibodies and Elispot-LTT), Ehrlichia (antibodies and Elispot-LTT), ANA-titre, ANCA, Babesia antibodies. I think it îs a combination of chronic Lyme with Chlamydia infection…

Dragă Silvian, cred că suferi de Lyme cronic şi coinfecţii. După ce am citit istoricul tău medical aş propune să faci un test pentru activitate Lyme (CD57 şi Elispot-LTT), pentru Chlamydia pneumoniae (anticorpi şi Elispot-LTT), Ehrlichia (anticorpi şi Elispot-LTT), ANA-titre, ANCA, anticorpi Babesia. Cred că este vorba de o combinaţie de Lyme cronic şi infecţie cu Chlamydia … [traducere V.T.]

Din păcate drumul în Germania, spitalizarea şi testele aferente nu se pot face fără bani. Habar n-am cîţi. Am iniţiat această acţiune de comando sperînd să-l putem ajută cumva. Orice sumă e binevenită. E un mare privilegiu ca astăzi să putem fi de folos cuiva, oricui. Ca să fie totul rapid şi direct, vă trimit contul soţiei lui şi adresa lui de email (silvianguranda@gmail.com), poate o să-i scrieţi măcar un mesaj scurt de încurajare.
GURANDA LIDIA VIORICA IBAN RON: RO 80 BTRL 01 301 201 938 165 XXIBAN USD: RO 63 BTRL 01 302 201 938 165 XXIBAN EURO: RO 29 BTRL 01 304 201 938 165 XXBancă Transilvania, Sucursala Cluj-NapocaSwift code: BTRL RO22CJA
Vă mulţumesc din inimă, anticipat, la fiecare. Doamne-ajută!
Voicu Bojan

Silvian Guranda şi familia

CV Silvian Guranda foarte pe scurt
48 de ani (n. 1960), căsătorit, trei copii, creştin baptist, a lucrat la Radio Vocea Evangheliei Cluj (’92-’96 redactor crainic, ‘96-’03 colaborator în timpul liber), manager la Dorcas, manager la Joni şi prietenii, traducător la Ecce-Homo. Din 2006 pensionat pe caz de boală.

Niciun comentariu: